Kedvenc borainkat szabályozott környezetben kell tárolni: csak ilyen körülmények között fejlődhetnek ki a palackban az összetett aromák, zamatok. A rezgések, a szagok és az UV fény mind befolyásolja ezt a fejlődési folyamatot. Az ultraibolya fény például biokémiai folyamatokat indíthat be a borban, amelyek nyomán megváltozik az íze és a színe.
A beépíthető borhűtők különböző méretben és ajtómegoldással elérhetők. Legnépszerűbbek a pult alá építhető hűtőszekrények, amelyek pont elférnek a szabvány magasságú munkapult alatt. A készülék a talapzaton át veszi a levegőt, nem szükséges szellőzőrácsot vágni a bútorba.
A kisméretű, kompakt borhűtők is keresettek, pontosan illeszkednek a szabványos méretű 45 cm - es helyekrek. Más kompakt beépíthető készülékkel elegáns konyhafal alakítható ki.