minden kategória
Gorenje Bosch Electrolux AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2015-12-23 14:24

Pihe-puha mézeskalács kizárólag emberi fogyasztásra!

Felesleges napokat várni, amíg a mézeskalács megpuhul; süssünk egyből puha verziót! Az alábbi recept egy 2008-as Magyar Konyha újságból való, az utolsó mondat, miszerint 5-6 percig sütjük nem elírás, bátran vegyük ki a sütőből a puha kekszeket!

Hozzávalók (kb. 60 darab):

25dkg méz

10dkg vaj

15dkg cukor

50dkg liszt

1 citrom reszelt héja

fél-fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj és gyömbér (a bolti mézeskalács fűszerkeverék igen domináns ánizs ízű)

1 kiskanál szódabikarbóna

2 tojássárgája

Elkészítés:

1. A mézet a vajjal együtt, nem túl erős tűzön meglangyosítjuk.

2. A cukrot belekeverjük, majd a lisztet a citromhéjjal, a fűszerekkel és a szódabikarbónával összeszitáljuk.

3. A lazán felvert tojással együtt a mézbe keverjük, és robotgép dagasztó fejével vagy fakanállal sima tésztává dolgozzuk.

4. A tálat fóliával letakarjuk és a tésztát 1 napig a hűtőszekrényben érleljük.

5. Ezután lisztel behintett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső üzemmódban (légkeveréses sütőben 165 C fokon) 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűlt figurákat tojáshabbal, csokoládémázzal, színes cukorgyöngyökkel díszitjük.

Boldog Karácsonyt kívánunk kedves vásárlóinknak!

Preciz.hu munkatársai

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ