Új Electrolux gőzsütők
Az Electrolux 2000-ben mutatta be az első kombi gőzsütőt. A gőz és a forró levegő ötvözésével történő sütés igazi áttörést hozott az otthoni ételkészítésben. Amíg a kíméletes gőzsütés során az ételek megőrzik ínycsiklandó, szaftos állagukat, a forró levegő kívül ropogósra és aranybarnára süti őket. Ezt a sütési módot hosszú évekig csak a professzionális éttermi konyhák sütőiben használták a hivatásos séfek.
Az új gőzsütők az Electrolux Inspiration termékcsalád tagjaiként magukon viselik a termékvonal sajátos dizájn jegyeit. Az ipari hangulatú rozsdamentes acél felület izgalmas kontrasztot alkot a modern, fekete üveg, érintőkapcsolós kezelőpanellel, melyen fehér LED karakterek jelzik a kiválasztott programokat és beállításokat. Az intuitív vezérlőpanelen az ikonok csak a készülék bekapcsolása után válnak láthatóvá, kikapcsolt állapotban csak az elegáns, fekete üvegfelület érvényesül.
Az új Electrolux gőzsütők a dizájn és a professzionális sütőprogramok mellett több olyan újítást is kínálnak, melyekkel még kényelmesebb, gyorsabb és még inkább élmény lesz otthon a sütés. Az egyedülállóan nagy, 74 literes sütőtérben 9 sütési szinttel gazdálkodhatunk. Ezzel együtt, 25 százalékkal nagyobb a tepsi is, mely alapvetően azért jó, mert egyszerre több vagy nagyobb adag ételt is készíthetünk. Így 2-3 kör helyett akár 1 adagban is meg tudjuk sütni pl. az aprósüteményeket. A nagy sütőtérben egyenletesen kering a forró levegő ezért a sütőtér minden pontján egyenletesen sülnek meg a húsok vagy a linzer karikák. Nem kell félidőben megfordítani a tepsit, hogy egyformán barna legyen minden sajtos rúd.
Az Inspiration gőzsütőkben alapfelszereltség a húshőmérő. Ezzel a kisebb kötőtű szerű eszközzel gyakorlatilag belelátunk a hús belsejébe. Ha beállítjuk a sütő kezelőfelületén, hogy hány fokos belső hőmérsékletnél van kész a hús, akkor a húshőmérő jelez, majd kikapcsolja a sütőt, amikor a hús közepe eléri a beállított hőfokot. Így nem kell nyitogatnunk a sütőajtót, hogy késsel vagy villával ellenőrizzük, megsült-e az étel. Ez nem csak kényelmes, de energiatakarékos megoldás is, mert a sütőnek nem kell újra és újra felfűtenie a sütőteret.
Aprónak tűnő, ám annál hasznosabb dolog az új, 20 százalékkal nagyobb ablak a sütőajtón és a szpot világítás a sütőtérben. A két új megoldásnak köszönhetően minden pillanatban látni fogjuk, hogy áll az étel a sütőben.
A hab a tortán, hogy az új gőzsütők nem csak szebbek okosabbak és kényelmesebbek, de csökkent az energiafogyasztásuk is. Az Inspiration modellek 10 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy A energiaosztályú készülék.
Új Electrolux termékcsalád
Egységes dizájn, modern építészeti formák jellemzik az új Electrolux termékcsaládot
A vállalat dizájnerei ennek megfelelően modern, prémium megjelenésű, egyedi, de mindenekelőtt harmonikus termékcsaládot terveztek. Kiemelt figyelmet fordítottak a részletekre, például a fogantyúk és gombok anyagának, méretének és formájának megtervezésére. A tervezés során 3-4 dizájnjeggyel dolgoztak, mely következetesen megjelenik minden modellen. Az egyik karakteres dizájnelem az ún. flow line, mely harmonikus egységbe foglalja a különböző készülékeket. A dizájnjegyek következetes használatának, az egységes szín- és formavilágnak, anyaghasználatnak és vonalvezetésnek köszönhetően a szabadonálló modellek jól kombinálhatók a beépíthető készülékekkel.
„Négy egyedülálló színt és négy különböző felületkezelést használtunk. Az Inspiration kollekció egyes szabadonálló modelljei a hagyományos fehér és ezüstszürke szín mellett piros, csokoládébarna és ébenfekete színekben is elérhetők. A felületek is sokkal változatosabbak: fényes, szatén, szálcsiszolt rozsdamentes acél és lágy tapintású matt felületkezeléssel dolgoztunk. Az egyik legkülönlegesebb modell az ébenfekete színű hűtőszekrény, amelynek eloxált felülete a hagyományos, matt festéssel ellentétben visszatükröződik, s így szinte önálló életre kel a konyhában.” – mondta Thomas Johansson, az Electrolux formatervezési csoportjának igazgatója, aki az Inspiration dizájnmunkálatait is felügyelte.
A készülékeken a kezelőfelületek is egységes dizájnt kaptak. A vezérlőpaneleken látható fehér (a magasabb felszereltségű modelleknél) és borostyán karakterek színe, formája és mérete is egységes, így maximálisan illeszkednek az egyszerű, letisztult skandináv formavilágba. A fekete üvegpaneleken megjelenő szöveges információk és intuitív piktogramok az egyszerű, gyors, átlátható vezérlést szolgálják. A készülékekhez új menürendszert is terveztek a szakemberek, mellyel a korábbinál is egyszerűbben érhetők el az intelligens funkciók. A menürendszer felépítése minden készüléknél hasonló, ezért elég egyszer megtanulni a használatát.
.
MaxiSense® indukciós főzőlap
Főzés határok nélkül
A hagyományos főzőlapoknál csak olyan fazekakat használhatott, amelyek illeszkednek a főzőlapjához. De itt az AEG-nál tudjuk, hogy csak akkor érhet el tökéletes eredményeket, ha a fazekak méretétől vagy számától függetlenül a megfelelő főzési módszereket alkalmazza. Ez volt a MaxiSense® tervezésének alapja. Felszabadítja a hagyományos főzőlapok köreitől vagy égőitől, és lehetővé teszi, hogy a főzőfelületet úgy használja, ahogy az edényei igénylik. Így ha egy halüstöt két főzőzónára akarja helyezni, vagy egy serpenyőt csak egyre teszi rá, a MaxiSense révén a főzőfelületet saját igényeinek megfelelően használhatja.
Világos visszajelzés színek segítségével
Az AEG mindig élen járt az intelligens készülékek tervezésében. A MaxiSense® indukciós főzőlap tervezése terén folytattuk ezt a vezető szerepet. Európában elsőként vezettük be a színes kijelzős főzőlapot. Az innovatív MaxiSight kijelző világos visszajelzést ad mindegyik főzőzónához, megadva minden olyan információt, amelyre szüksége van. Az AEG integrált CountUp és CountDown időszámlálót is kínál a precíziós főzéshez mindegyik zónában, ezenkívül kijelzi a hőmérséklet alakulását és a program állapotát.
A megfelelő edény
Az indukciós felületen alkalmazott edényeknek mágnesesnek kell lenniük. Az indukciós főzéshez az edényeinek vastartalmú aljjal vagy réteggel kell rendelkeznie. Amikor erre alkalmas edényt helyez a főzőlapra, a kerámiafelület alatti tekercs mágneses mezőt gerjeszt, amely az edényt melegíti fel, és nem magát a főzőfelületet. Azt, hogy az edénye alkalmas-e indukciós főzéshez úgy állapíthatja meg, hogy egy mágnest érint az aljához: ha hozzátapad, akkor az edény alkalmas. A legtöbb rozsdamentes acél és öntöttvas edény alkalmas, míg a rézből, üvegből vagy alumíniumból készültek nem.
Jellemzők és funkciók
A főzőzónákhoz fűtésrásegítő funkció tartozik. Aktiválva a kiválasztott zóna vagy zónák intenzív és gyors felfűtést biztosítanak. Az azonnal reagáló DirekTouch szabályozó csúszkái egyetlen gombnyomással lehetővé teszik a megfelelő hőmérséklet, főzési fokozat és időzítés kiválasztását. Az AEG az energiahatékony főzési technológia terén is a maximumot nyújtja. Az OptiHeat háromszintű maradékhő-kijelző segítségével úgy csökkentjük az energiafogyasztást, hogy a főzési folyamathoz felhasználja a maradékhőt