A gyári tisztítószerek használata elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük a főzőlapok eredeti állapotát. A forgalomban kapható univerzális tisztítószerekkel ellentétben az eredeti, Electrolux-os tisztító folyadékok koncentráltabbak, használatuk során egy pár csepp is elegendő. Az üvegkerámia felületekhez ajánlott kerámialap tisztító folyadék nemcsak a zsíros réteget szünteti meg, hanem a vízkőfoltokat is oldja. Makacsabb (főként vastag, cukros pl.: rászáradt palacsinta tészta) szennyeződéseknél jó szolgálatot tesz a kaparó eszköz, mely egyáltalán nem karcolja az üveg főzőlapot. A napjainkban divatos inox kivitelű készülékek felületére az inox tisztító spray vagy krém ajánlott.
Az Aeg és Electrolux indukciós főzőlapok speciális szellőzés meglétét igénylik, melyet általában az asztalos alakít ki a használati útmutató szerint. Bizonyos esetekben, ha az indukciós főzőlap alatt fiók található és a légrés nem megoldható; a gyártómű ajánlása szerint egy úgynevezett biztonsági alaplapot kell a készülék aljára felpattintani a tökéletes ventiláció érdekében.